Billeder

Afghanistan set i billeder

Krigen i Afghanistan har set mange forskellige fortolkninger, video og billeder gennem årene.

Vi har set film som Armadillo, billeder fra nyhederne, og fra venner og familie som har været udsendt.

Klik her:
Udvalgte billeder fra Afghanistan

Jeg oplevede selv Afghanistan 2007-2008, både som udsendt og gennem mit kamera – det var et land som var mærket af de mange krige gennem de sidste mange generationer.

Igennem de 8 mdr, besøgte jeg forskellige dele af Afghanistan.
Billederne er fra Kabul, Kandahar, og Helmand – og er mine personlige favoritter, udvalgt fra over 10.000 billeder gennem optikken.

Hvis du har lyst til se mere, har jeg lavet en 100 siders collage i form af en 21×42 cm billedbog, som dækker alle mine oplevelser fra ISAF Hold 4.

Forholdene var barske, jeg mener – at fotografere med et 5D Mrk II med batteri tid der normalt ligger i 500 – 800 billeder på en opladning, kunne de her i minus -21 gader kun arbejde 100-150 billeder på en opladning. Ud over at teknikken blev udfordret, var der i Helmand meget fint støv, som trængte ind ALLE steder.
Til dette brugte jeg samme type rense sæt, som brugt i denne tutorial: http://www.luminous-landscape.com/essays/sensor-cleaning.shtml

Når man er et sted som Afghanistan, og er udsendt – skal man altid overveje hvornår det er mest passende at hive kameraet frem i situationen. Der var områder inde i Kabul, såkaldte save-zones hvor vi kunne tage et kamera med og smide hjelmen. Her skød vi mange flotte billeder af de legende børn, lokale afghanske styrker (ANA – Afghan National Forces) som støtter NATO i opbygningen af den nye balance.

Åbn hele galleriet fra Afghanistan

Skriv en kommentar

Felter markeret med * er nødvendige